Wij zijn Dak 

Iedere dag een nieuw avontuur! Dát is onze belofte aan kinderen. Maar ook aan jou. Met onze 60 kinderopvanglocaties in Den Haag, Voorburg en Rijswijk en ruim 100 jaar ervaring in de branche, zorgen wij ervoor dat jij met een gerust gevoel aan je dag kunt beginnen. Waardoor je van alles kunt doen en meemaken. Net als de kinderen.

De warmte van thuis

Kinderen zijn echte ontdekkers. Zij ontdekken zichzelf en de wereld door te spelen. Wij begeleiden hen daarin met respect voor hun eigen ideeën en oplossingen. Ieder kind is ons even lief!

Kinderen hebben een gevoel van veiligheid en vertrouwen nodig om nieuwe stappen te durven zetten. Dak kindercentra biedt deze warme omgeving. Wij zorgen voor een sfeer van geborgenheid waardoor jouw kind zich thuis voelt. En door uitdagende activiteiten prikkelen wij zijn of haar natuurlijke nieuwsgierigheid. Wat is er nou mooier dan een kind dat aan het eind van de dag stralend vertelt over z’n belevenissen?

Samen spelen, samen delen …

De wereld van je kind wordt groter als het onderdeel gaat uitmaken van een groep. Onze medewerkers zijn er om de kinderen, net als jij dat thuis doet, richting te geven en ze aan te moedigen. Andersom brengt ieder kind weer de eigen unieke gewoonten en verhalen mee van thuis. Twee werelden komen samen en vormen zo een bron van inspiratie voor kinderen, medewerkers en ouders. Wij zijn succesvol als medeopvoeders zodra ook jij je welkom voelt en jouw ideeën en eventuele zorgen vrij met ons deelt.

Zelfvertrouwen gun je toch elk kind?

Het is prettig om te weten hoe de dag verloopt en wanneer je wat met elkaar doet. Dat is duidelijk voor kinderen, het geeft ze houvast. In je eigen groep met je eigen vriendjes en de vertrouwde medewerkers, daar voel je je thuis. Je krijgt als kind zo alle ruimte om vriendschappen te sluiten, op ontdekkingstocht te gaan en weer iets nieuws te proberen. Zelfvertrouwen gun je toch elk kind?

Avontuurlijke speelruimtes

Onze ruimtes nodigen uit tot spelen en gezellig samen zijn. De dagopvang is ingericht met verschillende hoeken met elk een eigen thema. Zo zijn er hoeken met poppenmeubilair, een keukentje, een knus voorleesplekje of een stoere bouwplaats. De kinderen van de buitenschoolse opvang hebben ook zelf een stem in de inrichting van hun ruimte. Zo zijn er locaties met een aparte chillhoek waar kinderen na een drukke schooldag lekker even kunnen zitten en ontspannen. Soms is er een theaterhoek met verkleedkleren waar zelfbedachte toneelstukken worden opgevoerd. Plekken om heerlijk te schilderen of te knutselen zijn er altijd te vinden. En gesport wordt er ook overal.

De deur staat open

Wij vinden het belangrijk dat kinderen zich vrij voelen om op onderzoek uit te gaan. Daarom hanteren wij op het kindercentrum een opendeurenbeleid. Spelen in een andere ruimte geeft kinderen de gelegenheid om hun wereld te vergroten. In overleg met de medewerkers mogen kinderen daarom gebruikmaken van andere ruimten in het kindercentrum. Zo kunnen ze aansluiting zoeken bij een andere groep, daar meedoen met activiteiten of even bij een broertje of zusje gaan kijken. Net als thuis!